Ring oss i dag

40 55 44 22

eller bruk kontakt oss

JUL OG NYTTÅR

julemat-fra-mathuset-skien-porsgrunn
              Julemeny 2017               

 

Endelig er julen her med alle sine deilige dufter og smaker.

Vi gleder oss til å få lage raust med julemat til dere, og det er noen ting vi ønsker opplyse om for best mulig resultat.

 

Sprø svor er viktig for de fleste og vi kan garantere at den er sprø når den forlater oss. Dessverre kan vi ikke garantere at den er det hele veien til din tallerken. Det fordi dampen i kassene får den til å falle sammen - noen ganger raskt, andre ganger sakte - men vi kan gi dere tips som øker oddsene betraktelig. Bestill maten så tett opp til bespisning som mulig, det gir de beste odds. Det er bedre at dere venter noen minutter på sannsynligvis sprø svor enn at garantert dvask svor venter på dere :-)

 

Vår jul og pinnekjøtt tallerken kommer ikke som tallerken, den er lagt opp i aluminiumsbakker slik at dere kan servere det på buffet rett fra bakkene. All vår julemat kommer på den måten. Dere kan også ta det over på deres egne fat og boller eller porsjonere det ut på tallerkener. Ved å ta det over på eget servise eller tallerkener, sørg for å varme serviset i forkant og at oppleggingen går raskt for minst mulig varmetap.

 

God jul ønskes fra oss på Mathuset

 

 

 

Julelunsj

Reker (6), majones (4), Leifs sylte, Julepostei (1a,2,7), rødkål, sennep (11), rødbeter lagt opp på tallerken,

Lunt grillet ribbestykke og medisterkake (2) serveres ved siden av, samt smør (2) og godt brød (1a,1b,1c,1d) 

 

Minimum 6 pers

Kr 159,- per kuvert
Juletallerken
Grillet ribbe, hjemmelaget medisterkaker (2) og pølser, saus (11), sjy, 

surkål, rødkål, smørdampede erter og gulrøtter (2), poteter og tyttebær

 

Minimum 10 pers

 

Kr 179,- per kuvert 
Juletallerken og riskrem
Grillet ribbe, hjemmelagde medisterkaker (2) og pølser, saus (11), sjy, 
surkål, rødkål, smørdampede erter og gulrøtter (2), poteter og tyttebær. 

Hjemmelaget riskrem (2), rød saus, mandel (9) og marsipangris (8,9).

 

Minimum 10 pers

Kr 229,- per kuvert
Pinnekjøtt tallerken

Rikelig av det beste pinnekjøttet, lammepølse, sjy, kålrotstuing (2,7) og poteter.

 

Minimum 10 pers

Kr 229,- per kuvert 
Juletapas
Dillgravet laks på sennepspotet (2,5,11), Bakt Torsk i Westfalerskinke og ertepure på rugbrød (1b,2,5) Chillimarinert Ribbe, Leifs Sylte i lefse (1a,2,11), Lune Medisterboller, (2,11), Kalkunfilet med appelsinmarmelade, Lun Julepølse og rotmos (2), Julepostei med bacon på rugbrød (1a,1b,2), Frisk salat med Fennikel og beter, rødkål, saltstekte poteter, aioli (4,11) og foccacia (1a)

Avsluttes med en nydelig Multe Panna Cotta (2) og hjemmebakt pepperkake (1a)

 

Minimum 10 pers


Kr 299,- per kuvert.
Julebuffet # 1 
Bakt Torsk i Westfalerskinke med ertepure på rugbrød (1b,2,5), Dillgravet laks på sennepspotet (2,5,11), Mathusets Julesild, Frisk salat med Fennikel og beter, Leifs sylte i lefse (1a,2,11), sennep (11), aioli  (4,11), rømme (2), smør (2), rugbrød (1b) og flatbrød (1a).
Grillet ribbe, hjemmelagde medisterkaker (2) og pølser, saus (11), sjy, surkål, rødkål, smørdampede erter og gulrøtter (2), poteter og tyttebær

Riskrem (2) med rød saus, mandel (9) og marsipangris (8,9).

 

Minimum 10 pers

Kr 299,- per kuvert.
Julebuffet # 2 
Bakt Torsk i Westfalerskinke med ertepure på rugbrød (1b,2,5), Dillgravet Laks på sennepspotet (2,5,11), Mathusets Julesild, Frisk salat med Fennikel og beter, Leifs sylte i lefse (1a,2,11), sennep (11), aioli (4,11), rømme (2), smør (2), rugbrød (1b) og flatbrød (1a).
Pinnekjøtt, lammepølse, sjy, kålrotstuing (2,7)
Grillet ribbe, hjemmelagde medisterkaker (2) og pølser, saus (11), sjy, surkål, rødkål, smørdampede erter og gulrøtter (2), poteter og tyttebær. 

Hjemmelaget karamellpudding (2,4), Sjokolade Panna Cotta (2,9) og Riskrem (2) med rød saus, servert med mandel (9) og marsipangris (8,9).

 

Minimum 20 pers 

Kr 399,- per kuvert

 

NYTTÅRSMENY

Denne dagen har vi valgt å kjøre en litt smalere meny for å kunne betjene flest mulig med deilig mat

 

Lapskaus kr 99,-

 

Spekemat kr 179,-

 

Koldtbord kr 259,-

 

Minitapas kr 189,-

 

Tapas # 1 kr 245,-

 

Tapas # 2 kr 275,-

 

Tapas # 3 kr 299,- 

 

Kalkunbryst kr 199,-

 

Hjortestek kr 229,-

 

Pasjons Panna Cotta kr 79,-

 

Creme Bruleet kr 79,-

 

Karamellpudding kr 60,-

 

Vi holder åpent til kl 18 denne dagen. 

Detaljer om rettene, tilbehør og allergener med mer finner du i våre ordinære menyer.

Ønsker du maten varm og helt ferdig fra oss anbefaler vi bespisning innen kl 19.30 for at ikke maten skal forringes. Vi anbefaler ikke over 1,5 time i varmekasse. Ved bespisning senere enn dette anbefaler vi å hente kaldt for oppvarming av og hos deg som kunde for best resultat. 

Allergener:

  1. Kornslag som inneholder gluten og produkter framstilt av glutenholdige korn. (1a hvete (1b rug (1c havre (1d bygg (1e durum mel (1f korasanhvete og lignende) (1g guarkjernemel (1h johannesbrødkjernemel
  2. Laktose og produkter framstilt av laktose. (melk)
  3. Sesamfrø og produkter framstilt av sesamfrø.
  4. Egg og produkter framstilt av egg.
  5. Fisk og produkter framstilt av fisk.
  6. Skalldyr og produkter framstilt av skalldyr.
  7. Soya og produkter framstilt av soya.
  8. Peanøtter og produkter framstilt av peanøtter.
  9. Nøtter og produkter framstilt av nøtter. (9a mandel, (9b hasselnøtt, (9c valnøtt, (9d pecannøtt, (9e paranøtt, (9f pistasienøtt, (9g cashewnøtt, (9h macadamianøtt/australianøtt)
  10. Selleri og produkter framstilt av selleri.
  11. Sennep og produkter framstilt av sennep.
  12. Svoveldioksid og sulfitter i konsentrasjonen på mer enn 10mg/kg eller 10 mg/l, uttrykt som SO2.
  13. Lupin og produkter framstilt av lupin. 14. Bløtdyr og produkter framstilt av bløtdyr

Noe du savner eller ønsker - kontakt oss - vi blir garantert enige