Hvem er vi, hva har vi gjort, våre åpningstider,
henting og levering, betaling og betingelser, utleie og betjening

Om oss

Hvem er vi

Mathuset er stolt leverandør av catering og selskapsmat til alle anledninger med avdelinger i Skien og Porsgrunn. 

Vårt motto: 100% kvalitet, hver gang

Hva har vi gjort

Med 20 års historie, kjøkken i både Skien og Porsgrunn og flere utleielokaler til møter og selskap har vi opparbeidet oss stor kunnskap og kapasitet. Vi leverer til hele Telemark og over fylkesgrensene. Vi bistod nær 50 lykkelige ektepar i 2018. En lørdag i sommer hadde vi syv bryllup fra Tjøme i øst, Risør i sør og Dalen i vest med full betjening. Samme dag hadde vi fire større sommerfester på grill og tapas for bedrifter i tillegg til annen catering. Da fikk vi testet kapasiteten vår. Gøy. En annen av våre store sesonger er konfirmasjoner, der vi er opp mot 200 selskap i året. Jul er dog den aller største sesongen, der alle selskapslokalene våre er utleid og det er kokker og servitører i sving hver dag. Som en kuriositet laget vi nær fire tonn sylte og ni tonn medisterkaker nå julen som var. I en hektisk og morsom hverdag er det noen dager vi husker ekstra godt. Som da vi serverte og bevertet 400 gjester i Tønsberg frokost, lunsj og middag over fire dager med påfølgende 5 retters gallamiddag til 600 pers - samtidig som vi hadde 100 personer på "Top-notch" galla ute i seilskuten Christian Radich. Eller når vi rodde bord, stoler, servise, betjening og bryllupsmat ut til 110 blide gjester på en øy. Eller lagde bryllupsmat til 120 personer på to takker på en gård langt til skogs. Historiene er mange, men hver bestilling, anledning og gjest er like viktig for oss. Om bestillingen er liten og enkel eller stor og utfordrende gyver vi løs på den med samme motto: 100% kvalitet, hver gang.

Verd å vite om oss

Godkjent lærebedrift med 2-4 kokkelærlinger inne til enhver tid, fordi vi bryr oss om faget og rekruteringen. Våre lærlinger er regjerende Telemarksmestere. Av samme kjærlighet til faget er vi medlem av Norges kokkers landsforening. Vi bidrar og bryr oss oppriktig om våre nærområder og de svakere stilte. Vi er medlem av Grønt Punkt for å bidra til en grønnere hverdag.

Historikk

Mathuset startet egentlig i ferskvarelinjen på Meny Lietorvet allerede i 1998. Kokken Kay Kittelsen - med erfaring fra restaurant og selskapsbransjen - startet da å produserte delikatesser og catering fra ferskvarelinjen. Bestilling og etterspørsel økte, kjøkkenet ble utvidet og en kokk ble til to kokker og en lærling. I 2005 klarer ikke lokaliteter lengre møte etterspørsel og man står ovenfor valget "lykkelig som liten eller..". Mange lokaliteter ble undersøkt og i 2008 dukket den perfekte beliggenheten opp. Kjøpmann Leif Johanessen ønsket å legge ned sin Spar butikk på Falkum. I oktober 2008 har vi renovert og ombygget hele butikken og åpner under eget navn, Mathuset Skien AS. I 2009 er omsetningen over doblet. To kokker og en lærling er blitt til 6 kokker og to lærlinger. I 2010 banker vi på hos Norgesgruppen med en ide og fire desserter - helt frie for tilsetningstoffer og med restaurantkvalitet - som vi mener kan være aktuelle for salg i butikk. De liker ideen og produktene. Fra da til nå er våre desserter å finne i Meny og Spar butikker over det ganske land. Vi fortsetter å vokse og i 2015 inngår vi et samarbeid med Grep om å leie kjøkken i deres bygg på Norrøna Brygge, da med tilhørende kantine, selskapslokale og møterom, samt være aktiv i arbeidstrening for Grep sine brukere. I 2019 er vi blitt 25 ansatte fordelt på to avdelinger som alle går fremtiden i møte med samme motto: 

100% kvalitet, hver gang

Les mer

Se vår interaktive brosjyre her

Åpningstider

Mandag til lørdag

bestemmer du - kunden - våre åpningstider 

Du sier når du trenger maten og vi holder åpent til sistemann har fått maten sin. Om ikke vi har grytidlige eller sene utleveringer vil du likevel alltid treffe oss

09.00 - 17.00 i Porsgrunn

07.00 - 19.00 i Skien

Søndag

åpent i Skien 10.00 - 14.00 om ikke annet er avtalt

Vi leverer til hele Grenland fra Skien til samme pris - om ikke du vil hente

Henting og levering

For henting eller besøk, se i bunn av siden for adresse og kart

Levering skjer via vår samarbeidspartner Transportør Knutsen. Prisen for kjøring i Grenland er kr 250,-. Kontakt oss for priser utenfor bykjernen eller egen leveringsavtale bedrift for lunsj, møte eller overtidsmat.

Vi vil hele tiden bestrebe det å være punktlig

Viktig for oss, fordi vi vet det er viktig for deg

Betaling og betingelser

Bestilling 

kan gjøres per telefon, Epost eller ved å besøke oss

Se våre åpningstider for besøk og telefon. Epost bestrebes lest og besvart på daglig basis, men av og til på hektiske dager, sesonger og helger klarer vi ikke svare så raskt som vi selv ønsker. Epost er derfor ikke å anbefale ved bestillinger eller endringer med kort varsel. For større selskap, mye info og litt frem i tid er derimot Epost perfekt.

Betaling

Privatkunder betaler ved henting. Ved utkjøring må vi be kunden komme innom oss senest 3 dager før selskapet, eventuelt forhåndsbetaling per Vipps. Fakturavtale kun for bedriftskunder.

Bedriftskunder følger gjerne samme prosedyrer som over, men her kan vi inngå en fakturavtale. Det må være inngått på forhånd, så ta kontakt om dette er aktuelt.

Ved store selskaper som bryllup ol gjelder egne regler. Her krever vi en akonto/forhåndsfakturering av minimum 70% av totalsum. Resterende avregnes og etterfaktureres etter selskapet.

Priser

Vi tar forbehold om prisendringer som følge av indeksregulering.

Alle priser er oppgitt inkl 15% MVA som er gjeldende for Catering.

NB: ved utleie av eller bruk av vår betjening til ditt selskap krever Staten at hele selskapet - også maten - skal belastes med 25% MVA.

Retur

Fat, boller, transport og termokasser skal returneres oss, tomme og i god stand innen tre dager, om ikke annet er avtalt. Ved ingen eller mangelfull retur kan vi fakturere kunden for dette, pålydende 25,- per fat/bolle og 150,- per manglende transport/ termokasse.

Avvik - klage

Ved avvik, klager eller mangler ber vi deg ta kontakt så raskt som råd. Vi vil alltid bestrebe det ytterste vi kan for å unngå dette, vi setter vår stolthet i det og blir oppriktig lei oss om vi feiler. Hvis så skulle skje vil vi gjøre alt i vår makt for å få deg som kunde fornøyde med oss igjen.

Utleie og betjening

Utleielokaler

Vi har flere utleielokaler til møte og selskap i hele Grenland. Vi samarbeider også med andre lokaler og Nr1Utleie AS som kan sette opp telt, bord og stoler der du ønsker.

Betjening

Vi stiller ofte med kokker og servitører ut i selskap. Her kan man leie dette stykkevis og delt eller lage pakke og fastpriser. Det er gjerne en liten prosess for å avdekke behov og pris, men stykkevis og delt ligger kokken på kr 4000,- i fastpris og servitører kr 395,- per time. Vi har også en fast pakkepris med kokken og servitørene til kr 160,- per kuvert, da fra minimum 40 gjester. Alle priser er inkl MVA.

NB: ved utleie av betjening påvirkes MVA. Våre priser her på nett er catering priser med 15% MVA. Når vi har betjening tilstede krever Staten 25% MVA på hele selskapet. For deg som sluttkunde betyr dette - dessverre - at maten blir 10% dyrere enn opplyst på nett.

Servise, duker, blomster, griller

Vi har det meste og skaffer det andre

Telt, bord, stoler

Vi har en meget  leveringsdyktig samarbeidspartner i Nr1Utleie AS ( tidligere Barnas Dag ) 

Event

Vi kan koble inn vår kreative samarbeidspartner TG Event om dere ønsker at noen tar kontroll over det hele. De har mange opparbeidede tema eller sammen med deg sy arrangementet slik dere ønsker.

Kontakt oss

Mathuset -skien

40 55 44 22
Besøksadresse:
Hesselberggate, Vatner ring 26
3725 Skien

Mathuset -porsgrunn

40 55 44 22
Besøksadresse:
Porselensveien 32
3920 Porsgrunn